starwork_logo

Jogi képviselet, gazdasági-jogi tanácsadás, cégjog

Céges jogi problémák megoldásában segítünk.
Szakterületünk a válságmenedzsment, a kintlévőség-kezelés és az adóügyek.
Az általános gazdasági-jogi tanácsadás nálunk azt jelenti,

hogy tapasztalt ügyvéd, válságmenedzser, számviteli szakember, rutinos kkv cégvezető áll az Ön rendelkezésére átalánydíjas formában, havi rendszerességgel, és támogatja jogi-adó-és igény szerint egyéb üzleti területen cége ügyeit, megelőzve az előnytelen döntéseket adózási, jogi és egyéb szempontok szerint.

Ötletekkel, tapasztalatokkal, tudással segítenek Önnek üzleti döntéseket hozni, a lehető legkevesebb adó befizetéséhez, a legális, de rentábilis működéshez, hogy a lehető legtöbb kedvezményt vehesse igénybe, hogy minden lehetőségről tudjon, ami az Ön és cége számára elérhető, és az egész üzletfejlesztésben együtt gondolkodnak Önnel.

„A cég tulajdonosa a könyvelőjétől azt várja, hogy az üzleti eseményeket úgy könyvelje, hogy azok a lehető legkedvezőbb adókötelezettséget eredményezzenek, a nyilvántartások úgy legyenek vezetve, hogy azokban az adóellenőrzés ne találjon hibát, és a könyvelő figyelmeztesse arra, ha a tervezett üzleti döntések adózási szempontból előnytelenek.

A tulajdonos elvárja, hogy, a könyvelő ismerje az adócsökkentésre alkalmas könyveléstechnikai megoldásokat, és legyen képes arra, hogy ezek alkalmazásával az adózási szempontból hátrányos üzleti események megtörténte után is optimalizálja a cég adóterheit.”

Mi így gondoljuk a könyvelést. Partnerként. Ha Önnek szüksége van ránk, kéznél vagyunk.

Hívjon Bennünket, hogy megtaláljuk Önnek a legjobb megoldást!

A cégvezetőnek konkrét elvárásaik vannak a jogászokkal, ügyvédekkel szemben is.

Ön, mint ügyvezető, tulajdonos, azt várja el a jogászától, hogy gondolkodjon Önnel, az érdekében, üzleti szemmel, ne statikusan használja fel a szaktudását arra, hogy a megadott és megbeszélt paraméterek alapján rakjon össze vagy véleményezzen egy szerződést, hanem tegye bele magát, az ötleteit, a tapasztalatát, hogy olyan végeredmény szülessen az ő segítségével, ami hozzáadott értéket jelent Önnek, nem csak az van leírva jogi formában, amit Ön már megfogalmazott.

Igenis, legyen ötlete arra vonatkozóan, mi védi Önt még jobban abban a szerződésben, milyen pontot lenne még érdemes beletenni, hogy eleve elkerülhetőek legyenek a jogviták, vagy ha születnek is ilyenek, garantáltan Te kerülj ki belőlük győztesen, és nem csak a szerződéseket, az egész üzleti folyamatot úgy kövesse és élje végig Önnel, hogy felkészülten állhasson minden helyzet előtt, akkor is, ha a dolgok a nem kívánt irányba haladnak tovább.

Biztosítsa azt, hogy minden szerződés, jogi folyamat az Ön üzletét támogassa, biztosítsa, és Önnek kedvező kimenetellel záruljon, ha lehetséges. Garantálja, hogy az általa áttekintett és javasolt üzleti folyamatok legálisak, nem kap értük büntetést, de ne húzza ki magát a felelősség alól, és ne mondja mindenre azt, hogy nem lehet, mert az egyszerűbb, hanem a megoldást keresse Önnel.

Mi ilyen jogi képviseletben tudunk segíteni, aminek kézzelfogható üzleti értéke van, nem arról szól hogy elkészül egy cégmódosítás, kimegy egy fizetési meghagyás, vagy egy ügyvédi felszólítás. Nálunk az ügyvéd mindig hamar elérhető.

Jogi tanácsadás, ügyintézés, ügyvédi szolgáltatások ellátása

kezeljük cége jogi ügyeit, peres és nem peres eljárásait, követeléseit, és minden egyéb jogi ügyet, legyen az polgári vagy büntetőügy.

Átnézzük, véleményezzük szerződéseit, kidolgozzuk az Ön érdekeit leginkább védő formulákat, figyelünk a törvényes működésre, a támadhatatlanságra.

Kezeljük a védjegy-bejegyzéseket, szerzői jogi kérdéseket, nagy tapasztalatunk van a médiajogban, alapítványi jogban, a nemzetközi, uniós jogi, áruforgalmi kérdésekben, és természetesen elvégezzük a szükséges cégalapításokat, cégmódosításokat, megszüntetéseket, végelszámolásokat is Önnek a megfelelő jogi keretekben.

Ingatlanjogi ügyeit menedzseljük, cége tartozásaira megállapodásokat kötünk hitelezőivel, átütemezzük azokat és vállalhatóvá tesszük, képviseljük a hatóságok előtt és a bíróságon.

Jogi tanácsokat nyújtunk, mely általános szerződésünk keretein belül díjtalan, ahogy a heti egyszeri, személyes ügyvédi konzultáció is. Az ügyvédje mindig elérhető lesz az Ön számára, telefonon, e-mailben, 24 órán belül mindig megkapja a korrekt jogi választ, ami önmagában egy versenyelőny lesz a konkurenciával szemben.

Sürgős ügyekben akár 30 ügyvéd is tud dolgozni a kéréseiden egy időben, ami meglehetősen komoly kapacitás. Hiszen egy elcsúszott határidőn, egy slendriánul kezelt jogi ügyön többet bukhat, mint egy ügyvéd éves díja, elveszítheti akár a cégd, de még személyes vagyonát is.

Hívjon Bennünket, hogy megtaláljuk Önnek a legjobb megoldást!

Cégalapítások, szervezet alapítások, megszüntetések:

Jogi osztályunk segít Önnek különös gonddal megalapítani cégét, a megfelelő társasági szerződést elkészíteni, ami nem csak egy blanketta, székhelyet választani, tevékenységi kört, munkaköri leírást készíteni, alapos tanácsadás keretein belül, akár még cégnevet is.

Előrelátó tervezéssel már az alapításnál rengeteg probléma kiküszöbölhető! Az ember nem alapít minden nap céget, ezt a feladatot komolyan kell venni, át kell gondolni, hiszen ha a cég majd nagy lesz, már sokkal nehezebb utólag módosítani bármit is, főleg ha az már visszaélésre adott okot, vagy valakinek az érdekeit sérti.

Kezeljük a tulajdonosok közötti viszonyokat, leszabályozzuk a működés minden dokumentumát előre az Ön érdekei szerint.

Hiszen nem mindegy bizony az a szavazati arány, a szavazat-vagy osztalék-elsőbbségi részvény, amire az alapításnál esetleg Ön nem is gondol, vagy elképzelhető, hogy még a fogalmakat sem ismeri, ahogy nem mindegy a taggyűlés döntésképessége, a szavazati arányok sem, ami sokaknak elsőre csak formaságnak tűnik – az első parázs vitáig a tagok között. Nem csak cégek, non-profit szervezetek, alapítványok, egyesületek, pártok, egyházak, oktatási intézmények alapítását is vállaljuk, teljes körű ügyintézéssel és nagy tapasztalattal.

A cég végelszámolását, felszámolása kapcsán a járulékos ügyintézéseket is vállaljuk, csődügyleteket bonyolítunk, csődmegállapodásokat készítünk elő, tárgyalunk a felszámoló-biztossal, végrehajtóval, kezeljük cége adósságait, problémás cégét segítünk talpra állítani, vagy a lehető legkevesebb kár okozásával megszüntetni, esetleg eladni, átadni.

Vagyontárgyait biztonságba helyezzük, megvédjük, előrelátó, gondos tervezéssel elkerüljük a nehéz helyzetek kialakulását, megvédjük a pénzt, amit Ön már egyszer megkeresett az újabb projektek kockázataitól.

Cash-flow menedzsment:

rajta tartjuk a kezünket cége ütőerén.

Pénzügyi tervezőink segítenek Önnek napról-napra, hétről-hétre, hónapról-hónapra, évről-évre megtervezni kiadásait, bevételeit, profitját, megmondják, mikor lehetséges fejleszteni és milyen mértékben, mikor érdemes tartalékolni, illetve mennyi profitot vehet ki a cégéből a működés veszélyeztetése nélkül.

Teljes titoktartással, bizalmi pozícióból az Ön érdekeit szem előtt tartva jelezzük, ha problémát látunk előre, és azt is, ha lehetőséget.

Elkészítjük az Ön éves költségvetését, majd negyedéves szinten konkrétan levezetjük, szükség esetén módosítjuk azt.

Az Ön saját, kihelyezett kontrolling osztálya leszünk, egy kontrolling munkatárs bérének a töredékéért, profi minőségben.

Gyakorlatunk van ügyészségi ellenőrzésekben, közhasznúsági jelentések készítésében, publikálási szabályait ismerjük, ügyfeleink közel egyharmada alapítvány, közalapítvány. Kapcsolatban vagyunk bírósággal, ügyészséggel, a szükséges hatósági ügyeket gyorsan, frappánsan, tapasztaltan intézzük. A kötelező beszámolókat elkészítjük, a határidőkre felhívjuk a figyelmet. Ismerjük az adományozás, pénzadományozás, különböző támogatási szerződések, támogatás-igénylések rendszereit. Adózási tanácsokat tudunk adni partnercégek, partner szervezetek számára is.

Ügyfeleink több, mint egy harmada non-profit szervezet, alapítvány, iskola, egyesület, párt, egyház, non-profit kft. Ismerjük a különböző állami támogatások igénylésének és ellenőrzésének rendszerét, a speciális könyvelési, könyvvizsgálati kérdéseket. Tájékoztatást tudunk adni minden érintett jogszabályi és könyvelési kérdésben, gyakorlottak vagyunk a sportegyesületek kapcsán a TAO-elszámolási rendszerben is.

 

Gyakorlattal rendelkezünk az állami ellenőrzésekben, MÁK, ÁSZ, KEHI, kormányhivatal, különböző fenntartói és egyéb ellenőrzések, ezeken történő képviselet, ezekre történő felkészülés. Tapasztalattal rendelkezünk közbeszerzési eljárások lefolytatásában, kiírói és pályázói oldalon egyaránt. Készítünk igény esetén éves költségvetési tervet, előirányzatot, cash-flow tervet, pénzügyi kimutatásokat.

Hazai és uniós kereskedelmi szabályzások, fogyasztóvédelmi ügyek, ÁFA-val kapcsolatos ügyintézések, export-import, spedíció, nemzetközi adózás, leltározási kérdések, amortizáció, alkatrész-és szerviz-költségek, fordított ÁFA, ÁFA arányosítás, visszaigénylés, mi mindenre felkészültünk. Ügyfeleink között található Magyarország három legnagyobb árbevételű kereskedelmi cégének egyike.

Speciális adózási szabályok, önköltség-számítás, beruházások elszámolása, vámügyintézés unión kívül, importőri felelősség kérdései, mindebben már komoly gyakorlatot szereztünk.

 

Online pénztárgépek használata, helyettesítése, kontrolling rendszerek kialakítása, R-keeper, Novohost, és egyéb pincérprogramok használata, anyaghányad számítás, jövedéki termékek adózása, tárolása, szállítása, és minden egyéb….a vendéglátásban már nehéz lenne nekünk újat mondani.

 

ÁFA nyilvántartás, biztosítékok, likviditás, cash flow nyilvántartás, kötelező pénzügyi beszámolók: kész dokumentum-sablonokkal várjuk a megrendeléseket.

 

Foglaltság-számítás, szezontervezés, kedvezmények, rabattok, akciók, árengedmények, kuponok számítása, ingatlan értékcsökkenése, számviteli bizonylatok hiánya, IFA számítás.